Ωτοπλαστική

Τα αυτιά που προεξέχουν περισσότερο από 2 cm από την πλευρά του κεφαλιού θεωρούνται προεξέχοντα ή αλλιώς αφεστώτα ώτα. Τα «πεταχτά» αυτιά δεν προκαλούν λειτουργικά προβλήματα. Αφορούν ένα καθαρά αισθητικό πρόβλημα τόσο σε αγόρια όσο και σε κορίτσια.

Η χειρουργική επέμβαση αυτιών, γνωστή και ως ωτοπλαστική, μπορεί να βελτιώσει το σχήμα, τη θέση ή την αναλογία του αυτιού. Ένα ελάττωμα στη δομή του αυτιού που υπάρχει κατά τη γέννηση ή που γίνεται εμφανές καθώς το παιδί μεγαλώνει, μπορεί να διορθωθεί με ωτοπλαστική.

Πεταχτά αυτιά και αυτοπεποίθηση:

Η ωτοπλαστική δημιουργεί ένα πιο φυσικό σχήμα ενώ φέρνει μια ισορροπία και σωστή αναλογία τα αυτιά και το υπόλοιπο πρόσωπο. Η διόρθωση ακόμη και μικρών παραμορφώσεων μπορεί να έχει βαθιά οφέλη στην εμφάνιση και κατα συνέπεια στην αυτοπεποίθηση σας. Εάν τα προεξέχοντα ή παραμορφωμένα αυτιά ενοχλούν εσάς ή το παιδί σας, η λύση είναι η ωτοπλαστική

Πότε είναι κατάλληλη ηλικία για την επέμβαση ;

Η ωτοπλαστική μπορεί να γίνει σε οποιαδήποτε ηλικία, αφού τα αυτιά έχουν φτάσει στο πλήρες μέγεθός τους – συνήθως μετά την ηλικία των 5 ετών – μέχρι την ενηλικίωση. Το ιδανικό είναι πριν το παιδί ξεκινήσει το σχολείο ώστε νς νιώθει όμορφα και να αποφύγει κακόβουλα πειράγματα απο τους συμμαθητές του.

Όσον αφορά τους ενήλικες , η επέμβαση μπορεί να γίνει οποιαδήποτε χρονική στιγμή αυτοί το αποφασίσουν χωρίς κανέναν περιορισμό.

Η επέμβαση :

Η Ωτοπλαστική είναι γενικά μια ανώδυνη επέμβαση.

Η διαδικασία εκτελείται μέσω μιας τομής πίσω από τα αυτιά. Στη συνέχεια με χρήση ραμμάτων ή/και αφαίρεση τμήματος χόνδρουυ, δίνεται το κατάλληλο σχήμα στα αυτιά.

Στους ενήλικες η επέμβαση μπορεί να γίνει με τοπική αναισθησία, ενώ στα παιδιά προτιμάται η γενική αναισθησία.

Μετά την επέμβαση :

Ο ασθενής επιστρέφει στην καθημερινότητά του από την επόμενη ημέρα.

Ένας μετεγχειρητικός επίδεσμος χρησιμοποιείται για να βοηθήσει να διατηρηθούν τα αυτιά στις νέες τους θέσεις. Αυτός ο επίδεσμος συνιστάται να εφαρμόζεται κάποιες ώρες της ημέρας για ένα διάστημα περίπου 4 εβδομάδων.

”Η Ωτοπλαστική είναι μια χειρουργική επέμβαση η οποία έχει ως κύριο στόχο την βελτίωση του σχήματος του αυτιού.
Τα αφεστώτα ώτα εμφανίζονται και σε άντρες και σε γυναίκες και είναι από τις πιο συχνές δυσμορφίες της κεφαλής. ”

 

Dr-Γκορτσαλή Αθανασία
Ώρες λειτουργίας Ιατρείου

Δευτέρα – Παρασκευή:  10:00 - 13:00 και 17:00 - 21:00
Σάββατο: Κατόπιν Επικοινωνίας
Κυριακή: Κλειστά