ΑΙΣΘΗΤΙΚΕΣ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ

ΜΠΟΤΟΞ

Τι είναι το μπότοξ/Βοτουλινική τοξίνη

Το ΜΠΟΤΟΞ είναι μια τοξίνη που παράγεται από το βακτήριο Clostridium botulinum και μπλοκάρει τις νευρικές δραστηριότητες των μυών γύρω από το σημείο της ένεσης.

Το ΜΠΟΤΟΞ είναι μια από τις πιο δημοφιλείς ελάχιστα επεμβατικές, μη χειρουργικές αισθητικές θεραπείες. Εξάλλου, χορηγείται περισσότερες από έξι εκατομμύρια φορές το χρόνο.

Ουσιαστικά, το μπότοξ που χρησιμοποιείται για αισθητικούς σκοπούς λειτουργεί παραλύοντας τους μύες γύρω από τα σημεία της ένεσης προσωρινά. Μπλοκάρει τα σήματα που στέλνονται από τα νεύρα στους μύες. Αυτό σημαίνει ότι ο εγχυόμενος μυς δεν μπορεί να κάνει σύσπαση. Το αποτέλεσμα είναι η μείωση ή/και εξάλειψη των ρυτίδων έκφρασης.

Τα αισθητικά ενέσιμα μπότοξ φθείρονται με την πάροδο του χρόνου. Σε γενικές γραμμές, τα αποτελέσματα του μπότοξ διαρκούν έως και τέσσερις μήνες για τη θεραπεία μέτριων έως σοβαρών ρυτίδων στο πρόσωπο. Για να διατηρηθούν τα αποτελέσματα, οι περισσότεροι άνθρωποι χρειάζονται περισσότερες θεραπείες, περίπου κάθε τρεις έως τέσσερις μήνες καθώς το μπότοξ φθείρεται.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Μεσοθεραπεία Προσώπου

 

Τι είναι η μεσοθεραπεία;

Η μεσοθεραπεία, είναι μια μορφή αισθητικής μη επεμβατικής θεραπείας που χρησιμοποιεί το πλούσιο σε αιμοπετάλια πλάσμα του ασθενή. Όταν εγχέεται πίσω στο δέρμα, επιταχύνει τη φυσική παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης για να προσφέρει αναζωογόνηση του δέρματος και επιδιόρθωση των σημαδιών γήρανσης.

Πώς εφαρμόζεται η μεσοθεραπεία;

Αρχικά, εφαρμόζεται τοπικό αναισθητικό στην περιοχή που θα αντιμετωπιστεί. Ακολουθεί αιμοληψία και επεξεργασία του δείγματος αίματος σε φυγόκεντρο για περίπου πέντε-δέκα λεπτά για να διαχωριστεί το πλάσμα από τα άλλα συστατικά του αίματος. Τέλος, το πλούσιο σε αιμοπετάλια πλάσμα εγχέεται ξανά στην περιοχή θεραπείας, διεγείροντας την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΙΝΟΠΛΑΣΤΙΚΗ

Η ρινοπλαστική είναι μια χειρουργική επέμβαση που στοχεύει τόσο στη διόρθωση – αλλαγή της εξωτερικής δομής της μύτης αλλά και τη βελτίωση της αναπνοής (Λειτουργική Ρινοπλαστική). Αυτή η αλλαγή του ρινικού σκελετού – οι δομές των οστών και των χόνδρων της μύτης – κάνει τη μύτη πιο συμβατή με άλλες δομές του προσώπου. Το κίνητρο για μια ρινοπλαστική μπορεί να είναι η αλλαγή της εξωτερικής εμφάνισης της μύτης, η βελτίωση της αναπνοής ή και τα δύο.

Η μύτη είναι αυτό που παρατηρούμε πρώτα στο πρόσωπο ενός ατόμου και η αλλαγή της μπορεί να δημιουργήσει ένα εντελώς νέο πρόσωπο.

Στόχος της ρινοπλαστικής είναι να δημιουργήσει την πιο κατάλληλη μύτη για το πρόσωπό σας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΩΤΟΠΛΑΣΤΙΚΗ

Τα αυτιά που προεξέχουν περισσότερο από 2 cm από την πλευρά του κεφαλιού θεωρούνται προεξέχοντα ή αλλιώς αφεστώτα ώτα. Τα «πεταχτά» αυτιά δεν προκαλούν λειτουργικά προβλήματα. Αφορούν ένα καθαρά αισθητικό πρόβλημα τόσο σε αγόρια όσο και σε κορίτσια.

Η χειρουργική επέμβαση αυτιών, γνωστή και ως ωτοπλαστική, μπορεί να βελτιώσει το σχήμα, τη θέση ή την αναλογία του αυτιού. Ένα ελάττωμα στη δομή του αυτιού που υπάρχει κατά τη γέννηση ή που γίνεται εμφανές καθώς το παιδί μεγαλώνει, μπορεί να διορθωθεί με ωτοπλαστική.

 

Πότε είναι κατάλληλη ηλικία για την επέμβαση ;

Η ωτοπλαστική μπορεί να γίνει σε οποιαδήποτε ηλικία, αφού τα αυτιά έχουν φτάσει στο πλήρες μέγεθός τους – συνήθως μετά την ηλικία των 5 ετών – μέχρι την ενηλικίωση. Το ιδανικό είναι πριν το παιδί ξεκινήσει το σχολείο ώστε νς νιώθει όμορφα και να αποφύγει κακόβουλα πειράγματα απο τους συμμαθητές του.

Όσον αφορά τους ενήλικες , η επέμβαση μπορεί να γίνει οποιαδήποτε χρονική στιγμή αυτοί το αποφασίσουν χωρίς κανέναν περιορισμό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Dr-Γκορτσαλή Αθανασία
Ώρες λειτουργίας Ιατρείου

Δευτέρα – Παρασκευή:  10:00 - 13:00 και 17:00 - 21:00
Σάββατο: Κατόπιν Επικοινωνίας
Κυριακή: Κλειστά